lördag 20 juli 2024

hoppa på tåget #grotta

 ...... och inte vilken grotta som helst, det blir Plommongrotta - säkert inte den sortens grotta lokförare Åke räknat med. Men jag föredrar att hålla mig ovan jord - så varsågod, jag tror att det räcker till alla som hoppar på tåget denna lördag. 


¨


Men jag har varit i Drakgrottorna på Mallorca i början av 2000- talet, där inne råder det foto förbud och på den tiden hade jag inte ens kamera i mobilen så några foton har jag inte. (Annars kanske jag hade kunnat trotsa förbudet, kanske gjorde jag det redan då det begav sig, men bilderna som är tagna med gamla digitalkameran - tror inte att de finns på någon hårddisk) Ni får kolla in länken och besöker ni Mallis så är det faktiskt värt ett besök - ta med en tröja för det var rätt kyligt i grottan. 






Det är Åke som håller i Hoppa på tåget. 

Följ länken så hittar du fler resenärer och välkommen att kliva ombord på tåget du också!


Kommande platser att besöka är: 

v.30 Moln - detalj om vad du ser i molnet

v.31 Veteranbil
v.32 Ett annorlunda konstverk - inte en tavla
v.33 Kapell
v.34 Tårta - med vilka har fyllt år i veckan?  (med rätt motivering har du chansen att vinna en trisslott)
v.35 Natthimmel, fenomen

10 kommentarer:

  1. Jag ser med spännande blå hur alla löser temat :) Jag gillar dina grottor :) Har bara svårt att tyda vad du smaksatt med... trevligt bidrag du tog med och tack så mycket för länken :)

    SvaraRadera
  2. Trevligt tema Åke bjuder på den här veckan. Kom på att vi besökt en grotta i närområdet som jag kan skriva om.

    SvaraRadera
  3. Mallorca har vi planerat tidigare men det har inte blivit av, men åker vi dit någon gång så tackar vi för tipset, lovar bryta fotoförbudet. ;)
    Såg ju gott ut det där...mums.

    Ha en underbar dag.

    SvaraRadera
  4. Men fiffiga du! Den här typen av grottor gillar jag skarpt. Tack för tipset..nu tror jag att jag tar fram smöret och lite till. Sen får Uffe och jag grotta ner oss😉
    En trevlig kväll önskas!

    SvaraRadera
  5. Tänk så lika vi tänkte idag, plommongrottor har jag aldrig smakat, hallongrottor kanske, för lääänge sen när jag ännu intog socker. Men vi fixade utmaningen, grattis till oss!

    SvaraRadera
  6. Hahaha! Inte bara att vi båda två var riktigt fyndiga idag med bakverk så har vi även besökt samma grotta på Mallis - hahaha:-)

    SvaraRadera
  7. Heja, fram för tolkningar på temat! Din variant var av det trevligaste slaget.

    SvaraRadera
  8. Mums så gott med plommongrottor!
    Aha, drakgrottorna hette de nog ja på Mallorca, tror att vi varit där med barnen när de var små, var det ett uppträdande där också , med några som kom i en båt och sjöng där nere i grottan, eller var det i någon annan grotta tro?

    SvaraRadera
  9. De grottorna ser verkligen smaskiga ut! Bra jobbat!

    SvaraRadera
  10. Dina plommon grottor ser fantastiskt goda ut, jag tror allt alla ni som bakar får bjuda upp med att skicka ut lite godsaker.. haha.. Det säger jag som inte bakar kakor - De gånger jag bakar blir det Farinlimpor. Supergott!

    Önskar dig en fin vecka!
    Kram

    SvaraRadera