lördag 6 juli 2024

hoppa på tåget #kyrkorgel

 

Lördag och tåget rullar åter ut på spåret. Vår lokförare tar oss idag med till kyrkan. 

Här inne finns det alldeles säkert en kyrkorgel, men dörren var låst, så något foto på en kyrkorgel blir det inte. Men det hindrar ju inte att vi lyssnar till en annan kyrkorgel: https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=pNpGn-sjXjE


Däremot så kan jag berätta att jag faktiskt fått prova att spela på en kyrkorgel. Det måste varit i mitten av 1980- talet då kantorn i kyrkan höll pianolektioner för oss som var med i  kyrkans barn/ungdomskör. Vid några tillfällen så fick vi spela på kyrkorgeln istället för på pianot. Men det blev aldrig någon pianist/organist av mig....det där med att läsa noter var inget kul. 



Det är Åke som håller i Hoppa på tåget. 

Följ länken så hittar du fler resenärer och välkommen att kliva ombord på tåget du också!


Kommande platser att besöka är: 

v.28 Vattenkonst

v.29 Grotta
v.30 Moln - detalj om vad du ser i molnet
v.31 Veteranbil
v.32 Ett annorlunda konstverk - inte en tavla
v.33 Kapell
v.34 Tårta - med vilka har fyllt år i veckan?  (med rätt motivering har du chansen att vinna en trisslott)
v.35 Natthimmel, fenomen

7 kommentarer:

  1. Jag småler till din text och jag njuter till musiken på orgeln. En kyrka bör stå öppen då du kommer på besök för Hoppa på Tåget ;) Himla läckert att du fått mäkta över en kyrkorgel :) Lokföraren kommer från en mycket musikalisk familj, där min syster spelar i kyrkor och sjunger, de mindre bröderna har gjort skivor och har haft studios, skivbolag osv samt spelar en massa instrument, pappa kunde dragspel och piano som orgel. Mamma och jag vi kunde knappt spela bandspelare brukar jag tillägga :) Så hav tröst LillaSyster jag vet hur det känns med noter :) Trevligt att du åker med och ett stort tack för länken, bilden och filmen förstås. Vi hoppas på en fin lördag trotts att vi hade 11 grader nu på morgonen.

    SvaraRadera
  2. Den blomstertid nu kommer, spelad på orgel ger nostalgiska vibbar från skolavslutningarna för länge sen.
    Tänk att du har testat att spela på orgel ... verkar inte helt lätt!
    Ha en fin lördag!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Har också provat på att spela orgel.....men när fötterna blev inblandade också då gav jag upp.....

    SvaraRadera
  4. Ja, det är ju där det strandade! När noterna skulle läsas, det var inget kul alls. Sen var det ju lite si och så med fotspelet också. Roligare är att lyssna på andra som spelar, då kan man luta sig bakåt och dra iväg än hit än dit!
    Ha en fin fortsättning på dagen!

    SvaraRadera
  5. Spännande att få prova att spela på en kyrkorgel i alla fall! Fin bild på kyrkan ;-)

    SvaraRadera
  6. Kyrkor är vackra byggnader och kyrkogårdar spännande platser. Tyvärr har jag inga bilder på kyrkorglar i arkivet. Det borde finnas då de är vackra och mäktiga instrument.

    SvaraRadera
  7. Fin tolkning! Spännande att testa att spela, jag har inte ens suttit vid en stor orgel, men i skolan fanns en liten orgel. Jag kom aldrig överens med tangenterna på pianot, jag spelade likadant med bägge händerna o det lät inte så bra...så jag gick över på gitarr istället. Ha en skön söndag i blåsten

    SvaraRadera