fredag 6 december 2024

182 grader är lagom.....

..... temperatur på oljan då man gör struvor. 

Mjölk, vetemjöl och ägg vispas till en jämn smet.

Jag brukar sila den för att försäkra mig om att smeten är helt slät.

Struvjärn och olja hettas upp, sen när oljan är 180-182 grader så är det bara att ta upp struvjärnen och doppa i smeten och sedan försiktigt sätta tillbaka dem i den varma oljan.
(Säkerhet först så grytlock och brandfilt finns i närheten. Brandsläckare finns också inom räckhåll - är man kompis med en  Brandmästare så vet man att ha ordning på sina saker.)

Men det gick bra utan några missöden även i år.

 Färgsprakande DECEMBER! 

med  https://nacka144.se/  

Alla som vill är välkomna att delta i 31-dagarsutmaningen.

Det innebär att vi varje dag publicerar en eller flera färgstarka bilder. Samma ”regler” gäller som tidigare; allt som är färgglatt är välkommet, och du bestämmer själv om du vill delta en dag, några dagar eller alla dagar – det är som alltid helt utan krav.


Min runda hallmatta.












 

8 kommentarer:

  1. Struvor som är så gott! För mig som ålänning i grunden hör struvorna till Valborg men jag känner förstås till att även den här tiden är struvtider i Sverige och i Danmark. Det fanns en tid då vi i min familj lagom till julen fick en ask med struvor i från Danmark men då i lite annorlunda form än dem som man gör med struvjärn. Kul att se skillnaderna.
    Njut av läckerheten och av fredagen! 🤍

    SvaraRadera
  2. Men oj vad smakande med struvor!!! Så trevligt att du sprakar upp med dessa kokande :) Jag minns inte min mor höll koll på temperaturen... det kanske är hemligheten! Men himla LÄCKERTTT att du visar upp :) Du får även en stor eloge för brandsäkerheten ;) Vilken tid kulle jag komma?

    SvaraRadera
  3. Bugar för länken och så trevligt att du deltar :)

    SvaraRadera
  4. Har aldrig ätit struvor. Bra du är noga med säkerheten, det känns tryggt. Ha en fin fredag! Kram

    SvaraRadera
  5. Struvor bakade alltid min farmor och det var så gott. Det är säkerligen 50 år sedan jag smakade den sortens kakor nu. Kram

    SvaraRadera
  6. Jag bara asgarvade när jag såg din brandfilt. Du är galen... och helt enkelt HÄRLIG:-) Tänk att det måsta vara förknippat med livsfara att göra småkakor till jul. Som sagt - du är härlig:-)
    Har också en rund hallmatta, fast den är lila:-) Gillar din matta skarpt:-)

    SvaraRadera
  7. Wow, struvor var det länge sedan jag smakade, och jag har aldrig gjort några själv. Bra att du är försiktig med kokhet olja! En brandfilt har vi pratat om at tköpa, men ännu har vi ingen, bara en liten brandsläckare!
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  8. Vi har en likadan hallmatta. :-)

    SvaraRadera