lördag 19 april 2025

hoppa på tåget # recept

Påskafton och Åke rullar ute med tåget.

Känner ni hur gott det doftar på tåget idag- för jag gissar att det är fler än jag som delar med mig av ett recept. 

I veckan så bakade jag två morotskakor. Den ena gav jag bort, den andra kalasar vi på nu under påskhelgen. Receptet jag brukar använda mig utav finns här i länken: 

https://www.recepten.se/recept/morotskaka.html


Nu gör jag ju inte riktigt som det står.... min frosting består av 30gr rumstempererat smör som blandas med 1,25dl florsocker och sedan 125gr naturell färskost - jag kör det hela med elvispen.  Men kakan funkar lika bra naturell eller med lite pudrat florsocker på toppen. 

Saftiga kakor, som står och svalnar innan toppingen åker på .

Har en bloggvän som fyller år idag - stort Grattis till dig!

Det är Åke som håller i Hoppa på tåget. 

Följ länken så hittar du fler resenärer och välkommen att kliva ombord på tåget du också!

Kommande platser att besöka är: 

26 april: Nyckelring

3 maj: Fällkniv

10: maj: Min första…

17: maj: Kontraster

24 maj: Klaveret

31 maj: Cykel






9 kommentarer:

  1. Tack för ditt recept som jag absolut tänker testa och låta U. smaka. Han gillar inte frosting så det skulle passa utmärkt väl för hans del. Säkert för min del också!
    Ha en fin påskaftonslördag! Kram

    SvaraRadera
  2. Mums, så gott! Morotskaka med mycket frosting är en av mina favoriter.
    Ha en fortsatt fin påskhelg.

    SvaraRadera
  3. Jag är inte så mycket för desserter, men morotskaka går alltid ner! Får spana in ditt recept!
    Glad Påsk!

    SvaraRadera
  4. Tack! Morotskaka gillas! Kanske kan jag testa ditt recept vid tillfälle!
    Ha en fortsatt trevlig påskafton!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Morotskaka är något som ALLTID går hem i familjen. Och faktiskt inget vi tröttnat på än. Bakar den inte jätteofta men blir alltid lika poppis.
    Glad Påsk!!

    SvaraRadera
  6. Hos mig luktar det bara lammstek efter att jag uppvärmt rätten i mikron - hahaha;-)
    Morotskaka var min mans favo sötsak, jag avstår frivilligt.
    Som vanligt tycker jag att du är oerhört duktig - inte bara i trädgården;-)

    SvaraRadera
  7. WoW den såg verkligen god ut! Ditt recept skall jag prova vid senare tillfälle, då jag kan fira att jag står färdig opererad och utan kryckor! Tack för receptet!

    Glad Påsk! Kram

    SvaraRadera
  8. Bakverk tycker jag doftar godare än de smakar, o då menar jag inte din morotskaka, utan oavsett bagare! Men jag brukar beundra bakverk för de är vackra att titta på och många är ju riktiga konstverk som man helst inte vill förstöra genom att skära i dem. Kram från regntungt Falun, men regnet behövs, det kommer att grönska så det gör ont i ögonen när solen nästa gång tittar fram!

    SvaraRadera
  9. Det tackar jag för :) Ser ut som smaskiga kakor ;) Bugar för länken med :)

    SvaraRadera