måndag 23 juni 2025

då var helgen över.....

 .... men så solig och härlig!

Klädde ett diadem på midsommaraftons morgon.


Ljummet och skönt så att vi kunde äta ute.
Hemgjord potatissallad, entrécote, sparris, cocktailtomater, grillost eller som vi säger gnisselost och till osten en hemgjord dressing på citronzest, citronjuice, salt, peppar och lite honung. Ett glas rött behövdes också. 


Igår söndag fanns det några söta jordgubbar under fiberduken.

Någon jordgubbstårta blev det inte, utan jag gjorde blåbärsbakelse till oss. Vägrar att betala de priser jordgubbarna håller just nu.














9 kommentarer:

  1. Verkligen fina dagar i helgen! Härliga bilder med många godsaker!
    Glad måndag!

    SvaraRadera
  2. Iget slår de jordgubbar man plockar i sin egen trädgård. Kram

    SvaraRadera
  3. Hos oss blev det rabarberpaj på midsommardagen, vi har gott om rabarber, de växer lite överallt.
    Fin blomsterkrans.
    Helt galet så dyrt det är med jordgubbar och färsk potatis.
    Grillat är mums 😋
    Ha en fin fortsättning på denna måndag kram åsa

    SvaraRadera
  4. Ja, vädret visade sin bästa sida över midsommar, bra så. Nu stundar lite gråare väder. Fina bilder från er midsommar, och mycket gott att äta! Njutbart att få äta egna jordgubbar, jag köpte de dyra med goda jordgubbarna från Bromölla!
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  5. Och inte en sillbit i sikte! Bra jobbat där! Älskar er grillafton, det är sommar för mig:-)
    Då jag inte har egna jordgubbar "investerade" jag dock i en ask som räckte i tre dagar;-)
    Sedan ser jag att du har ett liknande "överdrag" på din solstol som jag. Bästa uppfinningen ever. Har använt mitt i stort sett varje dag som jag latat mig i stolen:-)

    SvaraRadera
  6. Dina bilder är riktiga aptitretare!

    SvaraRadera
  7. Sparris, sparris...oj söta öde så gott det skulle vara. Vi får tag på sparris här men den är inte särskilt humör-upphöjande dessvärre, så det är bättre att titta på dina foton.

    SvaraRadera
  8. Vilken härlig helg ni verkar haft. Tur med vädret dessutom, för jag antar att även ni fick huka inne under skyfallet igår?

    SvaraRadera
  9. Så gott och mysigt! Jag har lärt mig att halloumi ska grillas länge för att inte bli gnisselost. Kram

    SvaraRadera