fredag 2 december 2022

jordgubbsplantor i december.....

Stora trollungen (mitt 13 åriga syskonbarn) frågade mig i slutet av oktober om jag ville ha några jordgubbsplantor som hon hade till övers. Det tackar man ju inte nej till. Men det tog lite tid innan de kom hit. Men nu har jag satt ner krukorna som de är i jorden - det funkar bra så ska de få en större kruka till våren. 
Trollungen har senaste året varit en riktig trädgårdsmästare. Drivit upp olika sorters Palettblad som hon sålt vid ett litet blomsterstånd utanför deras hus, i somras så skötte hon gräsmattan åt sin pappas farbror och det senaste var väl ta tillvara på alla jordgubbsrevor. Det går även bra att lämna in bilen på invändig rekonditionering - fast det har jag inte testat.  (Däremot har jag sponsrat med palettbladssticklingar) Hon sparar pengarna hon tjänar till att kunna köpa en egen dator, så det är väl bäst att jag svischar över några kronor för plantorna. 

8 kommentarer:

 1. Vilken kreativ tjej! Kanske har hon blivit intresserad genom dig.
  Klart du vill sponsra henne lite. Fint med jordgubbsplantorna och de tar sig säkert.
  Önskar dig en fin kväll.

  SvaraRadera
 2. Det var ju en duktig trollunge du har där, klart man får sponsra lite då. :)

  Ha en fin kväll nu.

  SvaraRadera
 3. Himla bra intresse och att tjäna pengar själv till något man vill ha är bra.
  Vad gör Du med tomatplantorna? Kan de stå inomhus eller blir det garaget?

  SvaraRadera
 4. Jo yes det var jag http://naltax2.blogspot.com/ åsa som blev anonym

  SvaraRadera
 5. Det säga ju att talang går i arv, och det verkar det ha gjorts med din trollunge. Eloge förresten att hon sparar ihop till en nu dator alldeles själv genom att göra olika jobb. Idag är det ju ofta så att föräldrarna lägger upp pengarna för olika köp. Å då lär sig ju barnen inte att man faktiskt måste jobba för att få ihop pengar...

  SvaraRadera
 6. Så fint att läsa om trollungen. Jag blir glad av att se att det finns gott hopp för henne. Så duktigt gjort och dina jordgubbsplantor klarar sig säkert.

  SvaraRadera
 7. Mitt entreprenörshjärta blir varmt av Trollungens kreativitet. Här blommar jordgubbsplantorna. Har kanske hittat ett sätt att få dem att överleva sommaren till och med. Har tre plantor jag experimenterar med.

  SvaraRadera
 8. Men vilken driftig trollunge! All heder! Undrar var hon fått sin trädgårdsinspiration ifrån.....

  SvaraRadera