onsdag 29 maj 2024

i måndags....

 .... när jag svängde in med cykeln på gården så såg jag att en vit pion slagit ut och att en röd i samma land var på gång. Då är det extra kul att komma hem.


Mindre kul var att upptäcka att syrenen blommat över. Förr så blommade den lagom till skolavslutningen.  
Det går lite för fort nu..... jag gillar inte att det byter månad till helgen - jag hade gärna bytt ut januari och haft maj i 31dagar till i stället.
7 kommentarer:

 1. Underbart att välkomnas hem av de vackra pionerna!

  SvaraRadera
 2. Ljuvligt med pioner, men trist med redan utblommande syrener! Visst går tiden alldeles för fort nu!

  SvaraRadera
 3. Alltid trevligt att komma hem och se ett framskridande i växtriket, helt underbart.
  Ha nu en fin onsdagskväll Lillasyster. :)

  SvaraRadera
 4. Visst känns det som om naturen exploderar nu. Här har vi fortfarande syrener i blom och jan kanske glädjas åt dem i ytterligare en vecka. För mig efter är och förblir syrener alltid förknippade med just skolavslutningar. Förstår att du var glad att se dina pioner slå ut. Har en del av dem i olika färger på vår innergård och tar mig dagligen en titt här.

  SvaraRadera
 5. Nu är pionernas tid i startgroparna hos dig ... härligt! Maj har verkligen gått med rekordfart!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Inspirerad av dig och dina fina blomsterbilder gick jag en liten runda på min innergård ikväll. Hittade massvis med blommor som jag inte visste vad de är, MEN Allium har jag lärt mig. Var väldigt nära att "kapa" några, men vågade inte riktigt;-)

  SvaraRadera
 7. Ja det går lite för fort nu... det säger bara pang :) Jag lämnar ö ar av blomster på gräsmattan för vill inte klippa ned gullvivorna och de gula höga jag inte vet vad de heter (facit vet) Pionerna dom vita kommer noga att slå ut vilken dag som helst... jag ska titta till dem idag eller så är dom röda... bara jag vet så brukar rådjuren ansa dom :)

  SvaraRadera