Stora syltgrytan åkte fram.
Kokade kålbitarna i ca 5min innan de fick se en klick smör, soja och lite sirap.
Hälften av kålen i botten på långpannan.
På med blandfärs och sedan bara att breda ut resten av kålen, så att färsen blev helt täckt.
Efter en timme i ugnen så var kålpuddingen klar och nu har vi några matlådor klara.
Mums filibabba, det vattnas i munnen :)
SvaraRaderaDet där ska min fru ta och göra i helgen tror jag, ligger åtminstone ingredienser till det i kylen, ser fram emot detta, gott gott gott. :)
SvaraRaderaVem vet, kanske jag hjälper till också?
Ha en fin afton nu.
Mums! Kålpudding är en av mina absoluta favoriter.
SvaraRaderaMmmm! Kålpudding är en favorit här.
SvaraRaderaYummie, yummie:-) Har aldrig lagat kålpudding själv, men väl ätit ute. Älskar den:-)
SvaraRaderaSÅ många kålpuddingar som jag lagat i mina dar, dölätt ju, men glöms lätt bort på menyn. Mums!
SvaraRaderaTack för detta! Ja nog testa att göra kålpudding. Var länge sen. Slog till med köttfärslimpa häromdagen så dett ablir en bra fortsättning.
SvaraRaderaKöpte vitkål igår för att göra en kålpudding idag! Bland det godaste jag vet!
SvaraRaderaFår se hur det blir med det ... eller om lusten försvinner som vanligt.
Ha en fin fredag!
🤗
Mmmm gillar kål och kålpudding, jag tillagar den på ett annat vis, men resultatet är nog snarlikt. Fick en chock när jag insåg att även vitkålen gått upp massor i pris, men tror det har jämnat ut sig nu. Snart vet man inte vad som är mest prisvärt...
SvaraRadera