torsdag 11 maj 2023

liljekonvaljer.....


Skogslidens egna Liljekonvaljer är på gång. Ännu bara några enstaka.  Skulle tippa att det stora liljekonvaljhavet dyker upp nästa vecka med den värmen vi har nu om dagarna.

6 kommentarer:

 1. Jag har planterat liljekonvaljer i omgångar man har inte haft någon tur med dem. I nuläget finns bara en planta kvar. Kram

  SvaraRadera
 2. Liljekonvaljer ... dessa underbara, ljuvligt doftande! Tittade efter dem förra helgen, men de ligger långt efter dina i sin utveckling :)
  Ha en fin torsdag!

  SvaraRadera
 3. Underbart med egna liljekonvaljer! Dra in lukten en extra gång för mig är du snäll :)

  SvaraRadera
 4. Ljuvligt! Liljekonvaljer är en absolut favorit. Något som jag saknade när vi inte varit hemma i Sverige om våren. Hade massor ute på landet och saknar dem. Tacksam att du delar med dig. Och liljekonvaljerna samsades så fint med gullvivorna.

  SvaraRadera
 5. Den vackra blomman med det vackra namnet och den underbara doften. Efterlängtad som få.

  SvaraRadera
 6. Älskar liljekonvaljer. Hade mitt smultronställe i Täby, och vi plockade alltid hem en bukett varje år. Tills de blev fridlysta.
  Sedan köpte jag alltid en bukett av en rumänsk tiggare som sålde liljekonvaljer. Men efter pandemin har de också försvunnit. Eller de stack redan innan Covid. Ingen har ju kontanter på sig längre.
  Vad jag vill säga - var rädd om dessa ljuvligt doftande blommor:-)

  SvaraRadera