måndag 29 maj 2023

trädpion från knopp till blomma

24/5

25/5

26/5

27/5

Jag köpte den förra året - då jag fått syn på en stor trädpion i en trädgård jag passerade. Tyckte att det var häftigt att den blommade så tidigt. (Jag köpte två sorter....ni vet när man inte kan välja, men den andra har inte satt knopp)
 Jag är så tacksam att en ville blomma redan nu - det är som sagt inte alltid växter vill blomma med en gång. 

Vill du veta mer om trädpion så finns det att läsa i länken. 
7 kommentarer:

 1. En vacker blomma. Spännande med bilder som visar fasen när en växt utvecklas. Vi har själva pioner planterade och varje år följer vi utveckling i bild https://stefansvardag.wordpress.com/2022/06/26/en-pion-blir-till-2/

  SvaraRadera
 2. Älskar pioner! Så roligt att få se hur den utvecklas.

  SvaraRadera
 3. Grattis till din fina blommande trädpion!

  SvaraRadera
 4. Härligt när det slår ut lite snabbare än tänkt kan jag känna.
  Kan man inte bestämma sig så tar man ju båda, en självklarhet. ;)

  Ha det fint nu Lillasyster.

  SvaraRadera
 5. Så kul att det spirar och blommar i din fina trädgård. Allt som du tar hand om blir ju en succé. Nästan så att dina blommor tävlar om att vara först bara för att de vill göra dig glad:-)

  SvaraRadera
 6. Vad roligt att se utvecklingen från knopp till blomma. Jättefina bilder. Vad gäller trädpion kände jag inte alla till den.
  Men att se utvecklingen påminner mig om när jag i Torrevieja sate mig på en pall för att se min vackra passionsblomma slå ut. Och även att följa den utvecklingen-
  Så fint i din trädgård och roligt att du visar-

  SvaraRadera
 7. Pioner är ljuvliga! Vi hade doftande rosa pioner i vår lilla trädgård vid radhuset, doftar den fina trädpionen också?

  SvaraRadera