lördag 6 maj 2023

nickar...

Tulpanerna nickar efter nattens kyla.
Även den tåliga Primulan är påverkad. Jag gissar att min basilikaplanta inte lever....visserligen har jag täckt den inne i växthuset men jag tror inte att det hjälpte. Jag får kolla på det sen.

7 kommentarer:

 1. Uh, ja, det där minns jag. Jag håller tummarna för att basilikan har överlevt!

  SvaraRadera
 2. Hoppas basilikan överlevt och att plantorna hämtar sig efter nattfrosten. Det är en trist syn på morgonen att mötas av. Fast frostmönster kan vara vackert!

  SvaraRadera
 3. Även här var det frost inatt. Kl 6 var det 5 minus. Så mina tulpaner och påskliljor nickade också. Tur att de repade sig. Ha en fortsatt trevlig helg !

  SvaraRadera
 4. Hoppas de klarar sig, här har vi kryddor på gång för balkongen, det blir nog bra.

  SV: När rötter sändes i svensk television första gången så visade de avsnitten som det skulle vara på kvällen, dagen efter på eftermiddagen så sände de en censurerad version, det var andra tider då.

  Ha en fin kväll nu Lillasyster.

  SvaraRadera
 5. Bästisen berättade att det hade varit tre minusgrader i morse och hennes tulpaner och magnolior "neg" dom också. Ja, hennes och dina blommor kanske nickade och neg med tanke på kröningen idag;-)

  SvaraRadera
 6. Ja, någon minusgrad hade vi även i Stockholm i morse. Nu har jag vara några växter på balkongen men de såg ut att ha klarat sig. Hoppas att några av dina plantor piggnar på sig.
  Nu vill vi ha det varmare.

  SvaraRadera
 7. Tulpanerna nickar inte, de har bara tagit
  sovmorgon

  SvaraRadera