måndag 19 juni 2023

23mm och lätt förödelse...

Visst behövde vi regn. 
Men pionerna är inte så glada. 

Det är många växter som ligger ner idag. Bara att hoppas att de orkar resa på sig igen. Nu ska jag cykla till jobbet. 
Även de kraftiga rosorna bugar. 

Alla krukor med blommor  satte jag under paviljongtaket i lördags. Taket är inte helt  vattentätt, men de har klarat sig bra.




9 kommentarer:

  1. Då fick vi lika mycket regn ...
    Tråkigt att blommorna hänger, men oftast brukar de väl resa sig igen ... men pionerna är såklart extra känsliga med sina stora blommor.
    Ha nu en bra måndag!

    SvaraRadera
  2. Åh nej! Det var regn i mesta laget. Jag hade regn här hela dagen men det var ganska finstrilat och idag skiner solen.
    Hoppas de flesta blommorna repar sig!

    SvaraRadera
  3. Underbart med regn men så klart tråkigt med pionerna och andra blommor som tappar sina kronblad och hänger. Smart att flytta in alla krukor!

    SvaraRadera
  4. Hoppsan, lite synd kan jag känna att det blev för mycket för de fina blommorna.
    Här täckte vi över det mesta, för säkerhets skull.

    Hoppas de reser sig upp igen, ha en fin eftermiddag Lillasyster.

    SvaraRadera
  5. Det gör faktiskt ont i mig att se dina fina pioner så nedslagna som de är. Visst behövde vi regn, men det hade varit roligare med en mängd som kunde betecknas som lagom...
    Både du och Anki fick 23 millimeter. Här norr om huvudstaden var det betydligt mindre "vattnig" kan jag säga. Hör hade dina pioner inte sett lika förstörda ut...

    SvaraRadera
  6. Synd, detta blir tyvärr ofta konsekvenserna när vi väl får regn! Vore bra om de ville använda strilande först där uppe ;)

    SvaraRadera
  7. Det är vackert med pioners fallna kronblad..många gånger kände jag att jag vill samla in dem och spara dem..men det går förstås inte för sig. Så skönt att ni har fått det välbehövliga regnet. 23 mm är ju bra att ha!

    SvaraRadera
  8. Kan tänka mig att det häftiga regnet inte var så lyckat vare sig för pionerna eller en del andra växter. Så trist. Hoppas att de vattenskadade växterna kan repa sig,
    Fint att de krukor du flyttat in klarade sig bra. Vi fick idag, denna måndag, en timmes kraftigt regn, men det blev inte så mycket. Kanske ca 6 mm. Men jag vet att det regnade betydligt mer söder om stan.

    SvaraRadera
  9. Så trist att se! Mina fåtaliga trädgårdsminnen ger just denna vy, sönderslagna vackra blommor som inte klarade en störtskur....

    SvaraRadera