lördag 13 april 2024

hoppa på tåget #blommor

Åke kör idag tåget mot destination: BLOMMOR

Blommor är ju ett brett tema så jag väljer att tolka dagens resmål med vårblommor. Kom nu åker vi, så ska jag visa dig hur villigt Bougainvillea blommade förra lördagen då vi var i vackra Puerto Mogan.Det är verkligen en fröjd att gå runt här bland de vita husen som är översållade av färggranna växter .


Där stammarna/grenarna har snott in sig i det fina smidet.Vårblommorna har ju börjat att titta upp här hemma också. Även om det inte är lika överdådigt så blir jag glad av att gå runt i trädgården. Den här tiden så händer det mycket på kort tid och jag blir glatt överraskad av att mötas av något nytt nästan varje dag- och så tänker jag har jag satt de lökarna där......ja, jag glömmer så lätt var jag satt ner lökar som jag fyndat då de såldes ut förra våren.


Primulan jag fick av grannen för många år sedan. Den plantan har jag delat på många gånger och den kantar flera av mina land och är också den växt jag delat med mig av mest. Härlig lilablå färg.

Olika sorters julrosor, de blommar som allra bäst nu.
Har både mörka och ljusa sorter.


Vackra både på över och undersida.

Hade helt glömt bort att jag fyndade 5 kronors krukor med Scilla i på Ica förra året, som jag pytsade ner både i gräsmatta och land. Men nu står de både här och där och lyser så blått och fint. Jag vet att de kommer att sprida sig till en blåmatta med åren - men det går så bra!

Härliga tuvor med blåsippor här på baksidan i Skogslidens egna lilla skog.
Trädgården har äntligen vaknat - det är vår!
Jippie snart får man klippa gräset och det är tusen gånger bättre än att skotta snö!

Det är Åke som håller i Hoppa på tåget. 

Följ länken så hittar du fler resenärer och välkommen att kliva ombord på tåget du också!
Glöm inte att mejla Åke och gissa vem det är som ligger bakom dagens ord, vår glada lokförare har ju en tävling med fina priser.Kommande destinationer är: 
V. 16 Husdjur
V. 17 Picknick12 kommentarer:

 1. Åh vad glad man blir åt dina blommor. Du sprider glädje ända upp till min breddgrad där gräsmattorna ligger fulla av snö. Jag njuter av hela mitt hjärta :) Kan bara publicera en blomma, men det är er jag ska lyfta fram. Snyggt och fint presenterat och tack för fin tex och länken :)

  SvaraRadera
 2. Många härliga blommor, blev ju en färgsprakande lördag hos dig också!

  SvaraRadera
 3. Underbara blommor, längtar ner till spanien nu, vackert oavsett om det är i spanien eller här.

  Ha det bäst nu.

  SvaraRadera
 4. Bougainvillea är verkligen vackert och så härligt med en vecka i Puerto Mogan. Den här kyliga våren hade det verkligen suttit bra, men nu får man vänta in den svenska våren och glädja sig åt alla härliga vårtecken som dyker upp.
  Ha en fin helg!
  /Ingrid

  SvaraRadera
 5. Verkligen vackra vårblommor ... både från nära och långt borta :)
  Ha en fin helg!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig blandning av gatuvyer å närbilder, det är ju helt makalöst vackert med alla dessa blomsterprydda balkonger!

  Trevlig helg

  SvaraRadera
 7. Så härligt med blomsterprakten mot de vita husfasaderna. Så kommer färger och former till sin rätt <3

  SvaraRadera
 8. Bougain... eller hur var det nog som Ama gjorde... Lavendlarna är så otroligt fina på Gran Canaria. Man blir så glad, bara man tittar på blomsterprakten.
  Blir också glad när jag ser att våren verkar ha vaknat upp i din trädgård. Det har den gjort hos mig också, på två ställen på innergården. Och varje år är det samma sak för mig - jag fotar blåa blommor, men vet aldrig om det är blåsippa eller scilla jag har fotat. Är totalt hopplös på att identifiera blommor.

  Fotade även en annan "sak" som jag aldrig sett förut. Lägger nog upp dom på måndag, då får du upplysa mig om vad de heter;-)

  SvaraRadera
 9. Så vackert! Och just i Puerto de mogna är ju boggan så fin där den växer. Härliga bilder både av dessa och andra blommor. Och på G.C. är ju blomsterprakten så fin. Så hela året om.

  SvaraRadera
 10. WOW... så otroligt vackert men blommorna både hemma och Porto Morgan! Där slog du mig på fingrarna trots att du med bästa vännens besök så fixade du detta klockrent!
  Önskar dig en härlig Söndag! :)
  Kram

  SvaraRadera
 11. Åhhhh, ljuvliga Puerto Mogan, tack för dessa bilder! Å inte dumt med de vackra vårblommorna här hemma heller!

  SvaraRadera
 12. Vilket överflöd av blomster, men annat är inte att vänta när man hälsar på hos dig! Hade passat lika bra till färgsprakningstemat!

  SvaraRadera