söndag 7 april 2024

skyltsöndag #465


Blandade skyltar idag som legat till sig i arkivet.
Jag blir inte klok på varför den som är under 30 år ska visa leg......

Hos frissan. 

Påväg till frissan en höstdag.

Idag är det hemresedag. Hejdå underbara Puerto Rico och Gran Canaria. 
Men jag vet en som blir glad då Matte kommer hem. Och Matte längtar så efter sin lilla katt. 


Den som håller i skyltsöndag är bästa BP:


8 kommentarer:

 1. 4 spänn för en kasse!!! Men den går att använda till mycket. 30 års kontroll, jo dom har unga ute som åker runt på Systembolaget gör i Svedala och det är inte enkelt när det är en person ser ung ut, för dom har inga enkla personer att bedöma. Sedan rapporteras det in och kassapersonen får en prick. Missbedömer dom flera gånger kan dom få sparken. Kom ihåg att det står namnbricka på alla som jobbar där. Ingen är anonym. Tänk er dagar före helger? Och hur tror ni hyllorna är full igen ? Jo dom kan börja tidigare eller jobba längre på kvällen. Storhelger är det högtryck. Ibland står dom vakt, kanske ni sett när butiken är full av max personer i lokalen, en ut en in osv. Tror ni att allt folk har karriären att handla i början av veckan? Vet ni hur elak folk kan bli för att dom inte får sin rätta snapps eller öl till midsommar, pingst, påsk och jul bara… sedan ska det vara nytt till nyår igen… Facit hade 25 år på tre butiker och dottern har ca 10 år nu på en mindre och vid sjukdom kan någon få åka till annan butik med kort varsel. Och samtidigt vara alerta på 30 årsgränsen. Vilken jäkla väg? Enda fördelen är väl att katter och barn klarar sig bättre :) Vilket trevligt möte du ska få vid hemkomsten :) Våren har nog startat på riktigt nu, jag har 5 pluss nu. Välkommen hem :) PS på kvällen kommer dom här in kontrollanterna och ska lämna tillbaka inköpen, då ser personalen att dom är blåsta eller inte DS Sedan kommer rapporten.

  SvaraRadera
 2. Det kan nog vara knepigt att bedöma åldern på yngre personer...nå, det kan vara svårt att bedöma ålder på de flesta, fast kanske inte på systemet då, på de som är över 30 år. ;-)
  Är lite trött på att påsarna är fortsatt dyra men man behöver ju inte köpa.
  Bra att det varnas för höga kanter.
  Klart att du saknar din fina misse.

  SvaraRadera
 3. Bra att gamla skyltar kommer till användning. Förstår inte heller varför detta med leg. om en är under 30. Nåja, kanske kan en del var så fixade att det är svårt att bestämma ålder.
  Önskar dig nu en fin hemresa och hoppas du möter våren hemma med en del sol. Och visst blir Busan glad.

  SvaraRadera
 4. Snyggt med gamla skyltar! Ha en bra hemresa hem, mysigt att få träffa Busan igen.

  SvaraRadera
 5. Nu när jag skriver kommentaren och tackar för din Skyltsöndag och länken är ni säkert redan hemma igen. Och det är ju faktiskt nåt som liknar vår som möter er. Kul och välkommen hem!!!
  På vissa orter i Sverige måste man visa leg om man är under 30 när man köper tobaksvaror, bland annat i Ängelholm såg jag när jag googla. Totalt korkat!!! Och "bara" fyra kronor för en papperskasse - det var ett tag sedan...
  De höga kanterna var det inte att leka med. Tycker synd om alla som har käpp, sitter i rullstol och har rollator. Suck!
  Hoppas att du har en ledig dag imorgon så att du kan "acklimatisera" dig och kommer över jetlagen;-)
  Än en gång - tusen tack för att du skyltar:-)

  SvaraRadera
 6. Hoppas resan hem gick smidigt och att du haft en fantastiskt fin och härlig semester.
  Idag skiner solen över vår by så det är bäst att passa på att vara ute. Vi är ju inte bortskämda precis med vårsol. Önskar dig en fortsatt fin dag.

  SvaraRadera
 7. Välkomna hem! Kisse har väl fått massor av gos nu! Vet du, jag tror att man skriver sådär att man ska visa leg om man är under 30 för att det är så svårt att åldersbestämma människor. Enklast då att sätta en gräns där alla ska visa leg så blir ingen varken ledsen eller extra glad... Skylten med varning för höga kanter var verkligen välbehövlig, där fanns en tydlig snubblingsrisk!

  SvaraRadera
 8. Tillönskar dig ett stort välkommen hem.
  Behöver inte visa leg på bolaget längre, de har sett mig så ofta ju. 😉
  Dessutom har jag numera ett stort skägg, det underlättar ju också. 😀

  Ha det bäst nu.

  SvaraRadera