måndag 7 augusti 2023

svampar på.....

.....söndagspromenad.
Stolt fjällskivling??? 
Jag bara gissar och båda svamparna står kvar. Den första i skogen och  den andra i diket vid stora vägen. 
24 mm regn inatt och mycket åska.7 kommentarer:

 1. Japp, så är det, stolt fjällskivling. OM jag hade vandrat där hade de inte stått kvar, det kan du lita på. 😀 En fin måndag önskas!

  SvaraRadera
 2. Stolta rejäla svampar.
  Nu verkar vi få regn vars vi än bor i vårt avlånga land.
  Ha en fortsatt bra måndag 👋 /åsa

  SvaraRadera
 3. Paula var först ut i år med en enda svamp hon hade hittat. Sedan följde Anki och du efter idag. Störst svamplycka hade onekligen Anki. Men vänta bara - fortsätter regnet så borde det bli massvis med härliga svampstuvningar även hos dig:-)

  SvaraRadera
 4. I alla fall lite trevligt med att svampsäsongen är på gång. För egen del kan jag väldigt få svampar men hoppas på ett par svampplockarturer med Promenadklubben.

  SvaraRadera
 5. Jag lämnar alla svampar jag ser, då jag inte vet vad det är. Här hos oss växer det svampar som ser ut som champinjoner och med tanke på att vi köper en del sånt och lägger rens i komposten så kanske det är det. Men jag vågar inte :)

  SvaraRadera
 6. Grattis ... en av mina favoriter! Den vackert vattrade foten, en ring som är lätt att ta bort (och äta rå på plats) är bra kännemärken. Svamphattarna paneras och steks ... mmmmmmmmmmm

  SvaraRadera
 7. Men oh, lyckost, gå genast o se efter om den står kvar eller om det kommit flera fjällskivlingar! De verkar inte trivas i Dalarna, jag har bara funnit dem på Öland.

  SvaraRadera