fredag 12 januari 2024

färgsprakande fredag #35


Om  jag varit en Te-drickare  hade den fått följa med hem.

Läckra prydnads vespor.

Gillade den här blommiga porslinsödlan, men prislappen och jag var inte  kompatibla.
Högst upp på berget hade den parkerat.

Igår var himlen vacker på morgonkvisten.
Jag kör 52 färgsprakande fredagar, häng på om du vill!
Finns inga regler, allt färgglatt är välkommet.  
Trevlig helg!

PS. Den söta katten får allt stanna kvar här i värmen, vore ju taskigt att ta med den hem till vinter och kyla. 

13 kommentarer:

  1. Jag är av samma princip med gällande tekannor :) Läckra vespor ja... men men... Inte riktigt in typ av hoj, men dom går hyffsat. svågern hade en, men hat tog mig aldrig ;) När det vart en avstånd emellan oss viste jag att han kom som en kanon, men det var bara att peta ned två steg och hänga på tanken. Efter sommaren sa han: Tänk att jag aldrig tog dig :) Vackra mornar som gott kvalar in denna dag :) Ja låt den söta katten få vara kvar i värmen. En fortsatt trevlig fredag.

    SvaraRadera
  2. Vilken vacker tekanna :) Vesporna hade fina färger, men inget jag skulle föredra även att jag körde nån gång. Härliga soluppgångar och nedgångar du fångat! Lilla kissen mår bäst att stanna där nere i värmen, den är inte van vårt klimat.
    Men den lilla ödlan var väldigt söt.. jag har två styckna unicorn som en kvinna från Ukraina sytt och även andra fina saker, är väl mer ämnat till barn, men de passar alla storlekar! De kommer ev nästa fredag..
    Ha en fin fredag och helg! Kram

    SvaraRadera
  3. Tekannor finns det många fina av, men jag använder inte det trots att jag dricker te. Är det många som kör Vespa på ön? Den där ödlan hade jag gärna haft på väggen på verandan!

    SvaraRadera
  4. Instämmer helt i dina tankar kring tekannan ... och ödlan också, som jag antar är lite för dyr :)
    Härliga soluppgångar ... och klokt att låta kissen stanna på ön :)

    SvaraRadera
  5. Fick sånt där villhöver-il över mig nu när jag ser allt skönt du visar. Behöver inte tekanna men vill absolut ha...Vesporna är underbara och det är bra att lämna kissen kvar i värmen.
    Ha en fin dag, en bra helg!

    SvaraRadera
  6. Ja, katten mår säkert bäst där den är- Fina färgfyllda bilder och att ta en scotertur på ön brukar vara trevligt. Vi har gjort det förr en hel del men nu är inte min opererade höft så pigg just på detta. Men scooter är ju ett bra sätt att ta sig runt. Har gjort det i många länder världen över.
    Tekannor har jag samlat på och nu tyras jag om att använda de jag har. Ödlan var läcker, men antar att den inte går att pruta på.
    Ha det fortsatt fint.
    Kram

    SvaraRadera
  7. Blir ju lite te här ibland, en sådan tekanna hade nog frugan gillat. 😁

    Fint färgsprakande inlägg.

    Ha de gött. 🙏

    SvaraRadera
  8. OM jag bott nära Dig skulle Du fått ta hem tekannan till mig 🤩 ödlan var jättefin, antagligen prislappen oxå 😅
    Jag har aldrig förstått skillnad på vespa och moped?
    Elin har ju en moped som ibland kallas vespa av de som bor söder om Dalälven 😜
    Välkommen hem till kylan, Busan lär bli glad❣️
    /åsa

    SvaraRadera
  9. Vilka söta vespor! Å himlen där, wow! Snacka om färgsprakande! Jo, kissen har det lite varmare där än här i Sverige ;-)
    Dags att åka hem snart?
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  10. Vilket läckert inlägg:-) Gillar inte bara tekannan och vesporna utan även den fräcka orange Suzuki motorcykeln. Är ju svag för det märket, då jag har jobbat hos den svenska återförsäljaren av Suzuki i fem år. Den där ödlan - WOW. Dregel, dregel. Den var riktigt, riktigt vass. Tänk dig den uppsatt på en lämplig vägg i till exempel vardagsrummet.
    I år verkar alla himlar vart dom än är fotade vara så fantastiskt färgsprakande. Läckert!

    SvaraRadera
  11. Tekannan hade jag inte tackat nej till. Jag gillar te. Fick en stor telåda av mannen när jag fyllde år förra året. Ödlan var "fräsig" men kan tänka mig att den inte var billig.

    SvaraRadera
  12. Jag är väldigt svag för vackert porslin. Tyvärr har jag för mycket av den varan men annars, tekannan, wow, men jag dricker ju inte te.
    Jag brukar alltid också hitta nån katt utomlands som jag måste klappa.
    Även här hemma.

    SvaraRadera
  13. Tänk, de himmelska himmelsfärgerna kan ses överallt, både syd och norr. Jag fotade under ett par kvällar, men fotona gör inte originalet rättvisa! Den blommande ödlan var verkligen häftig, men man kan ju inte få allt...Tekannan var nog den gulligaste jag sett, men jag dricker inte heller te!

    SvaraRadera