onsdag 7 februari 2024

paella

...maten kom in på en serveringsvagn och läggs upp av servitören vid bordet. 

Min tallrik.
Kändes rätt med solgul mat från  Gran Canaria idag då det åter är vinter.  Säkert 15cm snö, bara att börja skotta sig ut.

8 kommentarer:

 1. Paella har aldrig varit min grej, äter gärna räkor men inte andra skaldjur. Men jag tycker det ser väldigt häftigt ut med starka färgerna. Ja vintern är ju tyvärr inte slut än, men snart kommer vårtecknen.

  SvaraRadera
 2. Njut av maten länge... snön ligger nog kvar ;) Här uppöver säger vi "lapp mögel" :) (utan att var elak nämner jag också) Vi har bara lite molningt och - 13 grader idag.

  SvaraRadera
 3. Samer liksom inuiter har många ord för snö och hag skulle aldrig ta det ord Åke här ovan skrev i min mun eller i skrift.
  Paella har jag aldrig ätit - har aldrig befunnit mig på en plats där det serveras 😅
  Men hag äter inte andra skaldjur än räkor så hag vet inte om paella är nått för mig.
  Ha en fin dag onsdag 👋/ åsa

  SvaraRadera
 4. Har aldrig ätit en äkta paella, men det ser väldans gott ut!

  SvaraRadera
 5. Maten kändes HELT RÄTT idag... också. Vi har visserligen klarat oss från snö sedan i söndags, men vid fem minusgrader och gråväder behöver man en "gyllene" paëlla:-)

  SvaraRadera
 6. Mums så gott! Ja, solgul paella är bättre än en massa snö, jösses ska vi också få mera snö nu när snön töat bort?

  SvaraRadera
 7. Så gott! Och en maträtt som lyser upp. Var hos vänner här hemma på Söder i lördags och blev då bjudna på paella. Så god! Paella kan ju verkligen variera på restauranger om en beställer. Ibland för lite skaldjur, ibland för fet, ibland med för mycket saffran osv. Men den vi fick var helt perfekt. Så nu när jag även såg din blev det ett stort leende.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Oh så gott det ser ut. Jag vete sjutton om jag ätit äkta paella i spanien, tror inte det. På den tiden jag turistade där så hade jag inte ens smakat på havets läckerheter. Annat vore det idag! Ha en fin torsdag, vi har 16 kalla grader och sol

  SvaraRadera