onsdag 21 augusti 2024

jag leker i köket.....

 .....höftar till nya recept. Men nu är plommonen slut här ute. 

Mycket har vi gett bort, massor har vi ätit och en hel del har förädlats.

Senaste verket plommonpaj med ett smultäcke av smör, hackad mandel, havregryn och vetemjöl. 


Här kokas det äpple och plommon.
Blev en god sylt, kommer att passa perfekt som tillbehör till plommonspäckad fläskkarré.







7 kommentarer:

  1. Mums! Vi fick 2 plommon i år... så det blev inte mycket gjort med dem :)

    SvaraRadera
  2. Plommon kan man ju ha till mycket, det visste du förstår jag, bra jobbat verkligen. :)

    Ha en underbar afton nu,

    SvaraRadera
  3. Så gott, på flera sätt, att ha rikligt med plommon. När vi bodde i villa hade vi två plommonträd som gav rikliga skördar. Fina minnen.

    SvaraRadera
  4. Plommon är så himla gott! Och apropå mat, kul att du hittade ett recept via Linas Matkasse!

    SvaraRadera
  5. Plommonsäsongen är i gång här också...och jag tackar för goda tips från dig!
    Ha en fin kväll!

    SvaraRadera
  6. Hahaha! Du är verkligen såååå duktig:-) Och då är du inte ens hemmafru utan har ett heltidsjobb. Minns att min mamma också "lekte i köket", men hon var hemmafru.
    Eloge till dig!!!

    SvaraRadera
  7. så mycket gott du gjort av era plommon. Önskar mig en liten köksträdgård. Till nästa år ska jag plantera klätterrosor iallafall. Sen får vi se hur det blir med resten.

    SvaraRadera