.....hade en kund i förra veckan som var helt salig då han berättade om den supergoda picklade Camembert osten han ätit i Prag på sin semester.
Picklad ost, säger jag och tänker på en vanlig 1-2-3 ättikslag och får inte alls ihop smakerna.
Ja, säger han picklad och med kryddor och lök i lagen.
När jag kom hem så googlade jag på recept. Så när jag i fredags väntade på att kålpuddingen skulle bli klar så hackade jag rödlök, krossade vitlök blandade ihop med kryddpeppar, senapsfrön, hel svartpeppar, persilja, paprikapulver, lagerblad, salt och soltorkad tomat. Varvade sedan bitar av Brieost med kryddorna innan jag slog på rapsolja, vände runt burken några gånger och nu ska det stå och gotta till sig - gärna en vecka enligt receptet. Jag skulle inte kalla det picklad ost utan inlagd ost.
WOW!!! Detta ska kollas upp noga :) Tack! Kan man hålla ned persiljan tro ;) Önskar dig en trevlig måndag :)
SvaraRaderaSpännande! Måste nog testa :)
SvaraRaderaHa en fin start på veckan!
Tack för ett riktigt spännande mattips" Jag ska absolut testa...En fin måndag önskas"
SvaraRaderaDet var ett kul tips! Älskar ju ost men inlagd har jag aldrig ätit. Går det att få för mycket vitlök verkligen... :D
SvaraRaderaSå spännande 🤩 picklad låter lite fel och inlagd låter vettigare men kärt barn har många namn.
SvaraRaderaOst är gott 😋 vitlök är en favorit men ska inte ta dö på alla andra smaker.
I eftermiddag ska jag kolla in Ditt boktips ifall de har boken på biblioteket.
Jag har börjat läsa Bortom smärtan av Blossom Taunton - inspiration och övningar för Dig som har ont.
Ha en fin måndag kram åsa
Det där var verkligen bra jobbat, riktigt gott verkar det ju ha blivit också...toppen.
SvaraRaderaHa en fin kväll nu. :)
Dregel, dregel!!! Det är bara tacka kunden:-)
SvaraRaderaDet låter så himla gott, och äntligen ett lag som inte innehåller socker. Bara tacka och ta emot där också.
Måste faktiskt googla vad som är skillnaden mellan brie och camembert - förutom priset då.
Håller med dig att inlagd passar bättre än picklad - å andra sidan - bara det smaker gott, så spelar ju "metoden ingen större roll;-)
Jag gör som du, freestylar i köket, speciellt nu då jag vill tömma ur både frys och skafferi. Brieosten är ju väldigt mild så den kan nog vinna på att ligga i lag. Men, kan man verkligen ha i för mycket vitlök??
SvaraRaderaMums så gott det ser ut att vara! Vilken spännande blandning! Kram från Susjos
SvaraRadera