torsdag 8 augusti 2024

nu går det att skörda....

 .... lite av varje. Valde i år att odla bönorna i kruka och det funkar utmärkt. 


Har flera krukor med brytbönor.

Solvarma körsbärstomater.

Nyupptagen potatis.


Det blev en god kvällsmat med egen odlat och till det en bit lax och en kall sås på crème fraiche smaksatt med riven citronzest, salt och grovmalen svartpeppar.










9 kommentarer:

  1. Så härligt att kunna skörda från trädgården. Det smakar ju så mycket godare.

    SvaraRadera
  2. Skördetid. Tänk så mycket godare tomater smakar som man plockar hemmavid direkt av plantan. Nu verkar det inte bli mer jordgubbar eller smultron.
    Men äpplena är på gång.
    /åsa

    SvaraRadera
  3. Underbart med egen skörd! Finns inget bättre. Visste inte att man kunde odla bönor i kruka, men nu vet jag. Mums.

    SvaraRadera
  4. Sååå underbart att se och läsa, gott gott gott.
    Stort lycka till med mer skördande av dessa godsaker Lillasyster.

    Ha nu en fin afton. :)

    SvaraRadera
  5. Dregel, dregel! Har aldrig sett brytbönor i krukor - smart! Om jag hade orken skulle jag följ ditt exempel och så bönor, tomater och potatisar i krukor på balkongen. Vi gjorde det förr, men orkade sedan inte med jobbet före och efter...

    SvaraRadera
  6. Blev det något över åt mig också? Så gott, så gott...och så fina foton!

    SvaraRadera
  7. Mums så gott med egenodlat!

    SvaraRadera
  8. Men så härligt gott detta lät! Det är underbart med egen odlat - Nästa år blir det mer av den vara även hos mig på balkongen.. Ni har en stor fördel med egen tomt att odla på. Men men min nästan nio meter långa balkong och ca 5 meter bred så skall jag nog kunna odla mera ätbart!

    Kram

    SvaraRadera